Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: ADSL Kota Kullanım ve Gerekli Bilgiler
Knight Online > Knight Online Forum > Knight Sohbet
ReproduceR
Bazı üyelerimizce ve etrafımdaki reel dostlarımca ADSL hakkında edindikleri yanlış fikirler nedeni ile bu mesajı yazmaya gerek gördüm. Bu konudaki yazımı okuyarak yanlış bilgilerinizin düzelmesini ve kota aşım hakkındaki hatalı bilgilerinizden kurtulacaksınız.

- Öncelikle Kota nedir? ADSL Kota nedir?
- Kota nın anlamı hepinizce bilinen limit yada diğer anlamı ile sınırlamadır. ADSL kota ise internet bağlantınıza verilen aylık transfer ( diğer adı ile bandwith) sınırlamasıdır.

Bu transfer konusunda biraz detaya gireyim. Düşününki hattınız 1Mbit ama 4GB kotanız var. Bilgisayarım sürekli açık olsa ve aktif olarak tam anlamı ile bu 1mbit hattı kullansanız aylık kullanacağınız maximum trafik oranı ~320GB dir. Yani TTNet kota olarak her 1mbit bağlkantılı kullanıcısına %1 trafik hakkı verir smile.gif

- ADSL hattım 1Mbit ama 1Mbit/256Kbit diye yazmakta bu nedir.
- Türk Telekom ADSL internet paketlerinde download ve upload değerlerini farklı tutmaktadır. Download (veri çekme diğer anlamı ile dosya çekme diyebilrsiniz) 1mbit, Upload (veri gönderme) ise 256Kbit hak vermektedir. Bu oran 4mbit hatlarda 4Mbit download 1mbit uploaddır.

- Download ve Upload kota yermi.
- TTNet ADSL kullanım kurallarında sadece dowloada para almaktadır. Upload ücretsizdir. Hattınızın izin verdiği ölçüde sınırsız upload yapabilirsiniz.

- Upload Nedir?
- Basit anlatım ile upload dışarıya veri göndermektir. Mesela bir siteye dosya yüklemeniz uploaddır. Kotanızı kullanmaz. (Dosya indirmeniz değil göndermeniz) Winamp ve benzeri sistemler ile radyo sunucular üzerinden radyo yayını yapmanız uploaddır. Kotanızı yemez.

- İnternetten Video, Film İzlemek, Müzik ve radyo dinlemek kota yermi
- Hemde nasıl. 1 saatlik bir video ortalama 200Mb bir mp3 4mb dır. İnternetten izlemiş olsanızda sonuçta programlar onu sizin pcnize ön bellek olarka indirir ve size izlettiri dinlettirir. Eğer hattınız kotalı ise filmlerden, dizilerden, müzik sitelerinden sohbet sitelerinde bulunan radyolardan uzak durun

- Kota kullanımı nerden görebilirim.
- Kota kullanımınızı TTnet sitesi üzerinden görebilirsiniz. Kota kullanımnızı görmek için tıklayın

Takıldığınız konular olursa bu mesajın altına yazın. Elimdne geldiğince cevaplarım
xastonmartinx
root peki bn upload ediorum sürekli dosyaları 500 mb upload oldu sonra 500 mb downloada yüklendi ay sonu ndn ??
hayrullah12345
Çok saol root bu bilgiler işime yarar
KnightBoys
Boku Yedim Anladım Her Neden 100 Ytl Geldigini
_2PaC_
konuyu okurken kendi kotama uzun zamandır ßakmadıgım
aklıma geldi ßi ßakayım dedim eylülün daha 11 inde olmamıza
rağmen 8 gß i geçmiş ßi önceki ay 22 gß ile kapatmışım smile.gif
ßuyrun ss sini aldım sizde ßakın ßen yuh çektim görünce ßakalım siz ne diceksiniz

PressOK
QUOTE(_2PaC_ @ Sep 11 2008, 01:51 PM) *
konuyu okurken kendi kotama uzun zamandır ßakmadıgım
aklıma geldi ßi ßakayım dedim eylülün daha 11 inde olmamıza
rağmen 8 gß i geçmiş ßi önceki ay 22 gß ile kapatmışım smile.gif
ßuyrun ss sini aldım sizde ßakın ßen yuh çektim görünce ßakalım siz ne diceksiniz

zaaaa 22 qb xD ole bana qeLSe annem beni 22 qb e boler kb larıma ayırır asdasadafsaf
hayrullah12345
Benimde 20gb gibi oluo adamdada sınırsız internet vardır belki ne bilion
PressOK
dikkat edersen kendimle ilgili yorum yaptım ii oku sonra yorumunu adam akıLLı yap
_2PaC_
4096/1024 sınırsız bağlantı var ßende aylık 30 ytl ye hala oğlu saolsun kendisi Telekomda çalışıyor onlara en yüksek hız en düşük fiyatta da aylık 30 gß i geçtiğim zamanlarda olmuştur ama emin olun fazla ßi yükleme yapmıyorum smile.gif
haci356
Benimde Öle 10 Gbi Geçiyodu Son Aylarda Bizde Sınırsız Yaptırdık :)Forever Sınırsız xD
PressOK
sınırsız kuLLanmayın haram tongue.gif asddadsaxD en yakın zamnda bende geciceM.
draftking
QUOTE(PressOK @ Sep 12 2008, 05:14 PM) *
sınırsız kuLLanmayın haram tongue.gif asddadsaxD en yakın zamnda bende geciceM.

xD xD
IamCILGIN
BENİM SINIRSIZ EN GÜZELİDE BU SABAHTAN AKSAMA KADAR KNİGHT OYNUOM.SINIRSIZ EN İYİSİ SİZDE SINIRSIZ YAPTIRIN.

ADSL Kota Kullanım ve Gerekli Bilgiler

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.
CommunitySEO 1.2.2 © 2008  IPB SEO Module
site ekle TOPlist